Sunday, July 18, 2010

Belajar dari pengalaman

Kononnya-"Expo Produk 1 Malaysia"

Baru sahaja selesai mengosongkan tapak jualan yang tidak sepatutnya penuh di Dewan Tun Razak PWTC. Rata-rata pengusaha agak kecewa dengan sikap penganjur yang nak untung sorang-sorang. Bukan sekadar nak untung sorang, malah sanggup biarkan pengusaha tapak terkapai-kapai mengharapkan kebanjiran pengunjung ke PWTC selama 4 hari!

Awal-awal lagi Team d'Bayu sudah merasakan sesuatu yang tidak kena sebelum berlangsungnya expo selama 4 hari tersebut. Tidak ada 1 pun bunting mahupun banner yang biasanya dan sepatutnya digantung di tiang-tiang lampu jalan sebagai mempromosikan program yang akan dijalankan. Pendek kata, pihak penganjur langsung tidak mengendahkan aspek promosi yang sangat penting apatah lagi setelah duit tapak sudah pun dikutip.

Hasilnya, hampir semua pengusaha mendapat masalah besar untuk mendapat balik duit modal bagi kos produk masing-masing. Pihak penganjur juga berlepas tangan apabila pengusaha menuntut kembali bayaran tapak jualan,namun mereka enggan menuaikannya. Orang kata apa boleh buat, taik kambing bulat-bulat..

Apapun, sebagai usahawan, kita tidak seharusnya berhenti hanya dengan secebis dugaan. Bila kita bersedia menjadi seorang usahawan, sifat BERUSAHA itu sepatutnya menjadi keutamaan. Untung rugi adalah biasa dalam perniagaan kerana itu adalah jalan menuju kejayaan..Tidak perlu kalut bila dilanda masalah kerana yang penting...

"9/10 daripada punca rezeki datangnya dari PERNIAGAAN"

No comments:

Post a Comment

"Special Branch" bersama TV al-Hijrah

Promo

News

PART-TIMER

PART-TIMER
Jom sertai kami sebagai pengedar. MODAL TIDAK DIPERLUKAN!! Hanya perlu mendapatkan tempahan dan anda akan mendapat komisen antara 15-35%. Sangat mudah bukan??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bahulu Berinti d'Bayu bersama UPIN & IPIN

Bahulu Berinti d'Bayu bersama UPIN & IPIN
apa lagi..jom la rasa.
Pelancaran terbaru produk perkhidmatan syarikat. Banyak pilihan yang boleh anda fikir-fikirkan.

Istimewa untuk majlis-majlis rasmi

Bahulu d'bayu kini boleh didapati dengan pelbagai bentuk dan saiz serta warna sesuai dengan pilihan hati dan bajet anda. Pastinya memberikan suatu kelainan kepada tetamu majlis anda dengan pemberian istimewa berupa Bahulu Berinti d'Bayu yang dibungkus dengan kotak yang sangat comel. Jangan berlengah sekiranya berminat unuk membuat tempahan kerana kami memerlukan satu tempoh yang sesuai untuk memenuhi tempahan anda.

Sila menjamu mata dengan gambar-gambar dibawah sebelum menjamu selera dengan Bahulu Berinti yang sangat lazat.

BDB B 001 - BDB B 003

HARGA
Tempahan 300 unit : RM3.30/unit bersama 4biji Bahulu Berinti
Tempahan 500 unit :
RM2.60/unit bersama 4biji Bahulu Berinti
Tempahan 1000 unit :
RM2.30/unit bersama 4biji Bahulu Berinti
Tempahan 1500 unit :
RM2.25/unit bersama 4biji Bahulu Berinti
Tempahan 2000 unit :
RM2.20/unit bersama 4biji Bahulu Berinti

BDB B 001

BDB B 001

BDB B 002

BDB B 002

BDB B 003

BDB B 003

Banyak lagi pilihan..

Sila klik pada Cenderamata